Jósa András Oktatókórház – Nyíregyháza

egyetemi kórház logo

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház

egyetemi kórház logo

Jósa András Oktatókórház – Nyíregyháza

A tradíciónk a bejárattól!A tradíciónk a bejárattól!
A jelenünk a működésben!A jelenünk a működésben!
A jövőnk a beruházásban!A jövőnk a beruházásban!

A Jósa András Oktatókórház fennállásának több mint száz éve alatt folyamatosan arra törekedett, hogy a betegei számára minden körülmények között a legmagasabb szolgáltatást nyújtsa. Az egyik legfontosabb cél, hogy kialakuljon a megyében a progresszív ellátás legmagasabb szintjén álló csúcsintézmény, amely európai szintű szolgáltatások biztosításával magas színvonalon láthassa el a megye betegeit. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lakosainak száma közel 560 ezer. Ez a szám az országban a harmadik legnagyobb lélekszámot jelenti a megyék között. Az 1899-ben alapított kórház a megye legkomplexebb ellátását nyújtó egészségügyi intézménye mintegy 300 ezer ember primér ellátójaként olyan komplex szolgáltatásokkal segíti a betegek gyógyítását, melyek között nem csak országos, de európai viszonylatban is egyedülálló eljárásokat, diagnosztikai hátteret is biztosít.

TEVÉKENYSÉGÜNK

Kórházunk alaptevékenysége a felnőtt- és gyermek, aktív- és krónikus, járó- és fekvőbeteg-szakellátás, a rehabilitáció, fejlesztő, oktató tevékenység, utókezelés, gondozás, a közép- és felsőfokú oktatás, az orvos-, szakorvosképzés, a kutatási tevékenységek köré szerveződik. Intézményünk a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum akkreditált oktató kórházaként működik.

2008-ban Nemzeti Minőségi Díjjal ismerték el tevékenységünket.

BETEGEINKÉRT

A Jósa András Oktatókórház filozófiájának lényege: betegközpontúság, magas szakmai színvonal, azaz munkánk során minél magasabb szinten szeretnénk biztosítani, hogy betegeink elégedetten hagyják el intézményünket.
Ennek érdekében igyekszünk meghonosítani minden olyan eljárást, ami emeli a gyógyító munka színvonalát.


Töretlen fejlődés

 
Térségi Diagnosztikai Szűrőközpont

A térségben vezető halálokként jelen lévő szív és érrendszeri megbetegedések mortalitási mutatói ellen hatékonyan küzd a 2008-ban átadott Érközpont.

Csúcsminőségű röntgen készülék

A koszorúérfestés értékelését megkönnyíti egy csúcsminőségű röntgen, amely a koszorúerek szűkületeit háromdimenziós formában is bemutatja.

Szűrőbusz

A centrum hatékony működésében jelentős szerepet kap az a szűrőbuszunk, amely a megye távoli, gyakran nehezen megközelíthető településeit felkeresve, a háziorvosokkal együttműködve végzi eredményesen a lakosság vaszkuláris szűrését.

XXI. századi hemodinamikai labor

Intézményünkben 2006 júniusában indult el a szív katéteres ellátás. A szívbetegek legkorszerűbb ellátását nyújtó katéter terápia az új Érközpont betegbarát körülményei között fogadja a betegeket.

Tömbkórház projekt

A 2014. év végéig megvalósuló Tömbkórház Projekt a XXI. század kihívásainak megfelelően a legkényelmesebb és legszínvonalasabb épületegység kialakítását jelenti az egészségügyi szolgáltatásban. Az Európai Uniós forrásból finanszírozott program keretében három új, összesen 27000 négyzetméteres, minden igényt kielégítő épülettömb épülhet fel.

Vissza a Kórházak oldalra