Sántha Kálmán Szakkórház – Nagykálló

egyetemi kórház logo

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház

egyetemi kórház logo

Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház – Nagykálló

Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és SzakkórházSántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház

Nagykálló legimpozánsabb épülete a barokk stílusban épült megyeháza, amely ma a Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórháznak ad otthont.

Az intézmény területi ellátási kötelezettsége teljes Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére kiterjed, azaz megközelítőleg 560 ezer lakos komplex pszichiátriai szakellátása a feladata. A magas szakmai színvonalnak köszönhetően nemcsak megyénkből, hanem az ország egész területéről érkeznek ide pszichés problémákkal küzdők. Földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően, szakkórházunk a szomszédos országokból is fogad klienseket.

2006-ban elnyertük az Észak-Alföldi Minőség Díjat.


Az intézményünk gyógykezelései általános pszichiátriai, szomato és sürgősségi, krízisintervenciós és pszichoterápiás, szenvedélybetegek aktív és rehabilitációs, időskori kórképek rehabilitációs és krónikus illetve schizoid betegek rehabilitációs osztályain történnek.

A járóbeteg szakellátás működtetésével a pszichiátriai szakellátásban az elsődleges és másodlagos prevenciót illetve utógondozást a megye mintegy fél millió lakosa számára teremtette meg az intézmény.

Elhivatottság és szakmaiság

A LEGMAGASABB SZÍNVONALON A MENTÁLIS EGÉSZSÉG VÉDELMÉÉRT

Szakkórházunknak nemcsak a súlyos kórképek kialakulása után van feladata, hanem abban is, hogy a legmagasabb színvonalon nyújtson segítséget a mentális egészség megelőzésében és védelmében.

Fejlesztési céljaink is azt támasztják alá, hogy komplex pszichiátriai ellátásban gondolkodjunk, az ország ma legnagyobb pszichiátriai intézményeként a lelki egészségvédelem teljes spektrumát, a prevenciótól a gyógyításon át a rehabilitációig át tudják ölelni, amelyhez a megfelelő szakmai háttér is adott.

Az orvosi rehabilitáció jövőképe, hogy a modern orvoslás teljességét a prevenció – kuráció – rehabilitáció egysége alkotja.

A FEJLŐDÉS KAPUJÁBAN

Az „Év Kórháza 2008” kitüntető címet az orvosok, szakdolgozók, háttérszolgáltatók közös munkájának elismeréseként, a szaktudás, emberségesség, humánum eredményeként érdemelte ki szakkórházunk, mely a betegek, hozzátartozók elismerését is tükrözi. Az intézményünkben folyó munka, a dolgozók szemlélete, elkötelezettsége a mentális egészség mellett, segíthet az emberek szemléletformálásában is, az előítéletek, stigmák lebontásában a pszichés zavarokban szenvedőkkel kapcsolatban.

Vissza a Kórházak oldalra