Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő

egyetemi kórház logo

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház

egyetemi kórház logo

Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő – Fehérgyarmat

Fehérgyarmati Kórház és GyógyfürdőFehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő

Az első kórház a shengeni határ után néhány kilométerrel. Az 1996-ban létrehozott új intézmény a szatmár-beregi térség közel 100 ezer lakosának járó – és fekvőbetegellátását biztosítja.

BETEGKÖZPONTÚSÁG

A kórházunk műszerellátottsága, a kórtermek felszereltsége megfelel a XXI. század követelményeinek. A diagnosztikai munkát többek között kiválóan felszerelt laboratórium, CT, ultrahangos vizsgáló berendezések, endoszkópok segítik. Az orvosi alapszakmákhoz tartozó osztályok mellett fül-orr-gége, aneszteziológiai és intenzív terápiás, rehabilitációs, krónikus és ápolási osztállyal, valamint széles palettájú járóbeteg-szakellátással rendelkezünk


HANGSÚLYOS PREVENCIÓ

Az intézményünk nagy hangsúlyt fektet a térségi prevenciós feladatok ellátására: egyrészt szervezett méhnyakrák és emlőrák szűrések keretén belül, másrészt a falunapi rendezvényeken résztvevő Kiszálló Szűrőcsoport munkájával.

MINŐSÉG A GYÓGYÍTÁSBAN

Integrált minőségirányítási rendszert működtetünk, rendelkezünk a nemzetközileg elfogadott ISO 9001:2000, ISO 14001:2005 szabvány szerinti KIR (Környezetirányítási Rendszer), a MEES 1.0 (Egészségügyi Ellátási Standard tanúsítvánnyal).

2007-ben, az Észak-Alföldi Minőségi Díj elnyerése.

Folyamatos fejlődés

A térségben élők minőségi betegellátását szolgálja az a komplex sürgősségi fejlesztés, amely uniós forrásból valósulhatott meg. Az ágyszámbővítés mellett korszerű műszerpark szolgálja a betegellátást. A fejlesztés során sokktalanító helyiséggel, új vizsgálókkal és kezelőkkel, valamint sürgősségi műtőkkel bővült az intézmény. A 24 órás működésű új sürgősségi központ a színvonalas beteggyógyítás mellett kellemesebb, élhetőbb munkakörülményeket is biztosít.

A Nyírbátori Szakrendelő felújításának köszönhetően a térségben európai színvonalú környezetben folyhat a járóbeteg ellátás.

A kellemes környezetben fekvő Rehabilitációs Központunkban gyógytornászok, gyógymasszőrök, fizioterapeuták, balneoterápiás és ergoterápiás asszisztensek, szakképzett ápolók segítik az orvosi rehabilitációs munkát.

KINCSÜNK A GYÓGYVIZÜNK

 
A régióban egyedülálló komplexum.

A komplex fürdőgyógyászati egységben saját gyógyvíz minősítésű hévízkúttal rendelkezik az intézményünk.

A közel 1000 méter mélyről feltörő 44 C°-os gyógyvíz kiváló vízminőségű összetételéből adódóan főként mozgásszervi megbetegedések kezelésére, krónikus nőgyógyászati panaszok enyhítésére valamint ideg – és érrendszeri betegségek kezelésére is alkalmas.

Vissza a Kórházak oldalra