Mátészalkai Kórház

egyetemi kórház logo

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház

egyetemi kórház logo

Mátészalkai Kórház – Mátészalka

Mátészalkai Kórház Mátészalkai Kórház

Kórházunk szívügyének tekinti a magas színvonalú betegellátás biztosítását az ellátási területünkön élő lakosok számára, az esélyegyenlőség megteremtését, valamint a betegelégedettség növelését. Intézményünk feladata továbbá az információs technológia által támogatott együttműködés az alapellátással, a társkórházakkal és a progresszív ellátás magasabb szintjeivel.

 
 
2007-ben, Az Év Kórháza választáson Környezet és Tisztaság- és az Infrastruktúra Kategóriában az első helyezést értük el.


SZÉLES KÖRŰ PROFILLAL A BETEGEKÉRT

Egy 1995-ös rekonstrukciós program keretében a sebészeti és traumatológiai hotelszárny, központi műtő és intenzív osztály, gyógytorna, korszerű radiológia, központi laboratórium és sterilizáló létesült, majd a felszabaduló épületek lehetővé tették az ideggyógyászati osztály létrehozását. A belgyógyászaton kardiológiai őrzőt alakítottunk ki és gasztroenterológiai profillal is bővült az osztály tevékenysége. A kórház nemcsak Mammográfiai Szűrőközpontot működtet a Jósa András Oktatókórház szatellit állomásaként, hanem az intézmény területén művese állomás is található.

TUDATOSAN A FEJLESZTÉSÉRT

Az intézményünkben évek óta minőségbiztosítási rendszer működik, továbbá a kórházi ellátási struktúrájában évekkel ezelőtt bevezetésre került egy átfogó számítástechnikai rendszer, mely a betegellátás és a gazdaság területén is integrált információáramlást tesz lehetővé. Kórházunk a szakmailag előírt orvostechnikai eszközökkel rendelkezik, amelyeket pályázatok, alapítványi és szponzori támogatások, valamint saját bevételek egy részének felhasználásával folyamatosan korszerűsítünk.

2007-ben üzembe állítottuk a modern, ún. „multislice” CT-t, amellyel már tudományos értékű és pontosságú vizsgálatok is elvégezhetőek. Képanyaga a mai kornak megfelelően digitálisan archivált, amely továbbítható akár más gyógyintézményekbe is, emelett a vizsgálatok képanyagának megtekintésére, konzílium igénybevételére is alkalmas. Ez a technika teszi lehetővé a gyors és pontos diagnózis mielőbbi felállítását és a mielőbbi hatékony kezelés alkalmazását.

Vissza a Kórházak oldalra