Blog

Megújul a Jósa András Kórház

Megújul a Jósa András Kórház

A Jósa András Tömbkórház Projekt keretein belül a kórház kívül-belül megújul. A projekt célja a legmagasabb technikai színvonalú, progresszív betegellátásokhoz való hozzáférés megteremtése a lakosság egésze számára a betegközpontúság szem előtt tartásával.

A jelenleg több telephelyen, különböző pavilonokban működő kórház épületeinek tömbösítése céljából épületbővítés, valamint a kórház szakmai programjához illeszkedő korszerű gép-műszerek beszerzése.

A kórházi fejlesztések egy hosszú távú koncepció mentén valósulnak meg, melynek célja, hogy a beteg gyógyítása szempontjából szorosan egymással összetartozó szakmák egy tömbben helyezkedjenek el. A Pólus Projekt eredményeként a kórházban olyan struktúra alakul ki, amely optimalizálja a betegutakat, komfortosabbá teszi a betegek elhelyezését, koncentrálja a humánerőforrás működést, javítva ezzel a betegellátás hatékonyságát.

A tömbkórház lehetőséget teremt az onkológiai betegek ellátásához kapcsolódó társszakmák, könnyebb igénybevételéhez, a betegpopuláció igényeinek megfelelő kúraszerű ellátó helyek, sugárterápiás kezelők kialakítására. Összevontan működtethető a gyermek és felnőtt infektológia. Létrejön egy komplex gyermekellátási centrum, ahol kialakítható a gyermekkorú betegek elhelyezése.

2008-ban létrejött a Térségi Diagnosztikai és Szűrőközpont. Jelen projekt megvalósulása esetén szoros szakmai összerendeződés valósulhat meg kórházban, mely javítja a szív és érrendszeri megbetegedésben szenvedők ellátásának hatékonyságát, s optimalizálja a beteg-utakat.

Az informatikai háttér és eszközpark fejlesztésével az egészségügyi szolgáltatói struktúra hatékonyságnövekedése valósul meg.

FOTÓGALÉRIA